Productnieuws Hendi: Inspiratie voor de Voedseldroger van Hendi

Inspiratie op Gastronomixs.com voor de voedseldroger van Hendi
Hendi heeft samen met Gastronomixs de techniek Drogen en een componentenschema met 12 inspirerende recepten voor de Voedseldroger gelanceerd. Wat dacht u van gedroogde wortel, inktvisinkt zout, gesuikerde viooltjes, fruitpapier en ‘petit pain’ van eiwitschuim?

Drogen is het onttrekken van vocht uit een product door middel van warmte en luchtcirculatie. Deze techniek werd gebruikt om producten een langere houdbaarheid te geven. Tegenwoordig wordt drogen vooral gebruikt om extra dimensies (structuur) aan gerechten te geven. Daarnaast draagt het drogen ook bij aan een intensere smaak. Heerlijk als krokant garnituur bij een gerecht, in een salade of als onderdeel van een dessert.

Hendi heeft nu, naast de voedseldroger met 6 trays, ook een voedseldroger met 9 trays.
Inspiratie voor de voedseldroger op www.hendi.eu/producten/inspiratie